Tea Bar's groene thee collectie | Kies uit ons grote assortiment aan groene thee - Tea Bar

Green tea

Groene thee

Hoe verschilt groene thee van andere thee? Alle echte thee komt van dezelfde theestruik. De Camelia Sinensis. Pas na de pluk beslist het verdere proces wat voor soort thee het wordt. Groene en witte thee hebben vaak de minste handelingen en behouden ook hun mooie groene kleur. Zwarte thee is geoxideerd waardoor de kleur is verandert. Meer over het theeproces lees je hier.


Waarom is groene thee zo gezond?


 1. Thee is goed voor je immuunsysteem en bevat waardevolle vitamine en mineralen.
 2. Thee bevat natuurlijke polyfenolen. Groene en witte thee bevatten meer polyfenolen dan zwarte thee. Polyfenolen zijn krachtige anti oxidanten die je beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 
 3. Thee verlaagt het slechte LDL cholesterol. Zo heb je minder kans op hart en vaatziekte als je regelmatig een kop (groene) thee drinkt.
 4. Thee bevorderd de stofwisseling waardoor de sneller calorieen verbrandt. Daarnaast kan een lekkere (zoete) thee een calorieloze vervanger zijn voor zoete drankjes.
 5. Groene thee heeft een anti bacteriele werking en werkt ontstekingsremmend en zorgt zo oa voor een mooie huid.
 6. Thee houdt de bloedsuikerspiegel laag. Zo heb je minder kans op diabetes type 2.
 7. Thee is goede beschermer tegen Alzheimer en Parkinson en houdt je geheugen scherp.
Daarnaast bestaat thee natuurlijk voor het grootste deel uit water en vocht is altijd belangrijk. Het Voedingscentrum adviseert 3 tot 10 koppen thee per dag. Thee bevat wel cafeine. In een kop groene thee zit ca. 30 milligram cafeine (tegen 75mg. in koffie). Ben je hier gevoelig voor. Beperk de thee dan tot een paar koppen per dag en drink verder (ook gezonde) rooibos en kruidenthee.
 

Losse thee vs theezakjes

Niet iedereen is fan van losse thee. Sommige mensen vinden het een gedoe, anderen vinden het duur. We kennen de vooroordelen van losse thee als geen ander. Waarom zou je losse thee gaan kopen als je ook gewoon zakjes bij de super kan halen? Wij zetten de voordelen van losse thee op een rij.

 

 1. Losse thee is lekkerder omdat deze van betere kwaliteit is dan thee in zakjes. De thee wordt na het bewerkingsproces verdeeld in verschillende gradaties. Waarbij de mooie grote bladeren als losse thee wordt verkocht. De fannings en de dust (het gebroken en verpulverde blad) gaat in zakjes.
 2. Losse thee is vaak verser. Waar de fannings en de dust vaak als bulk thee in de opslag verdwijnen wordt de betere kwaliteit vaak gelijk verhandeld. De plantage geeft z'n premium thee graag supervers door aan de verkoper.
 3. Toevoeging van andere (verse) ingredienten: zakjes hebben vaak geen ruimte meer voor het toevoegen van andere smaakmakers zoals specerijen, bloemen en fruit. Dus komt de extra smaak uitsluitend van aroma's. Met losse thee kun je eindeloos varieren. Iets wat wij ook heel graag doen. Zo heb je ook veel meer keuze.
 4. Losse thee is goed voor je immuunsysteem. De hele bladeren bevatten meer anti oxidanten (polyfenolen) dan het gruis van zakjes thee.
 5. Losse thee is vaak duurzamer dan thee in bvb nylon zakjes.
 
 
En de prijs dan? Losse thee wordt vaak als veel duurder ervaren? Maar als je gaat rekenen valt dat vaak erg mee. In een pakje thee zitten meestal maar 20 zakjes. Uit een zakje losse thee van 100 gram haal je ruim 40 kopjes.  Bovendien kun je goede losse thee vaak nog een 2e of 3e keer trekken. Per kopje ligt de prijs van losse thee maar ietsjes hoger. 
Zijn zakjes dan altijd slecht? Smaken verschillen natuurlijk. Je hebt ook lekkere zakjes vinden wij. Maar die haal je vaak niet bij de super. Feit blijft dat ook de betere zakjes vaak uitsluitend met aroma's hun smaak verkrijgen en minder gezondheidsvoordelen hebben dan losse blaadjes. 
 
Voor zowel losse als zakjes thee geldt: Let op hoe je het zet. De bereidingswijze heeft zeker invloed op de smaak en de gezondheidvoordelen. Lees hier hoe je je thee het beste kan zetten.
 
Heeft losse thee ook nadelen? Ja, losse thee moet langer trekken. Een zakje met dust thee lost als het ware op terwijl losse thee smaak moet afgeven. Reken op min. 3 minuten voor groene en witte thee en langer voor zwarte thee, rooibos en kruiden.
 

Onze verpakkingen

 

Onze collectie

Tea Bar heeft meer dan 25 soorten groene thee in haar theecollectie. Naast onze pure single origin thee zoals de Japan sencha een ruim assortiment aan theeblends waaronder de bestsellers Champagne cassis en Hello sunshine.