Chai Wallah: Thee van de maand met 50% korting

- Categories : Default

Chai Wallah is de hele maand oktober Thee van de maand met 50% korting. Bestel 'm hier snel want OP=OP

Elke maand hebben we een andere thee met 50% korting. Ook op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze 2-maandelijke nieuwsbrief. Bovendien ontvang je 5% korting op je eerste bestelling.

Masala chai

De Chai Wallah is geïnspireerd op de Indiase straatverkopers van masala chai, de zogenaamde chaiwallah's. De klassieke massala chai bestaat doorgaans uit zwarte thee, kaneel, kardemom, peper, suiker en gember, suiker en natuurlijk melk. In onze Chai Wallah blend is de suiker vervangen door zoethout.

De specerijen die de basis vormen van chai komen allen voor in de Ayurvedische voedingsleer. Ze helpen de spijsvertering te verbeteren. Daarnaast hebben de ingrediënten afzonderlijk ook bijzondere eigenschappen. Deze zetten we hieronder op een rij.

Kaneel

Het kaneelstokje is afkomstig van de schors van de kaneelboom. Bijna iedereen is dol op deze zoete en kruidige smaak. Kaneel staat bekend om haar antibacteriële eigenschappen. Ze heeft een licht pijnstillende werking en werkt sterk doorbloedingbevorderend. Vanwege de laatste reden mag kaneel spaarzaam gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Kardemom

Kardemom behoort tot de gemberfamilie. Het is een hele grote plant met lichtgroenfruit. Dit fruit bevat een twintigtal zaden. Deze kardemom zaden hebben een bijzondere warme en lichtzoete smaak. Naast de spijsvertering werkt kardemom bij winderigheid en infecties van de luchtwegen.

Gember 

Gember is een van de oudste specerijen en wordt in Azie al meer dan 3000 jaar medicinaal ingezet. De plant heeft vertakte wortelstokken. De gember die we eten is eigenlijk gemberwortel. De belangrijkste eigenschappen van gember zijn de verwarmende werking op het lichaam, stimuleren van de spijsvertering en de pijnverlichtende werking. Tevens heeft het een ontstekingsremmende werking, vooral voor de luchtwegen. Daarom wordt bij verkoudheid vaak gemberthee geadviseerd.

Peper 

De rode peperplant zie je vaak in tuincentra. De zwarte peper niet. Dit is een hele grote klimplant van wel 4 meter hoog. De bloemen worden gevolgd door besjes. Zwarte peperkorrels zijn de gedroogde onrijpe bessen. Het heeft een antiseptische werking (peper werd vroeger ook gebruikt ter verlening van de houdbaarheid van voedingsmiddelen). Daarnaast waarderen veel mensen de frisse maar pittige smaak.

Hoe maak je zelf een chai latte?

Dat is makkelijker dan je denkt! Bekijk het recept of check hieronder de video voor een snelle DIY.

Doe een grote theelepel van onze Chai Wallah blend in een pannetje of Tsac samen met een kop (plantaardige) melk. Laat dit 5 minuten trekken. Je kunt honing of agavesiroop naar smaak toevoegen. Voor een sterke chai latte kun je er extra specerijen zoals gember, peper of een kaneelstokje bij doen.

Liever kant en klaar? De poederbasis van David Rio is razend populair en zorgt voor een chai zoals we die  kennen bij de grote koffieketens.

Share this content

Add a comment