Tea Bar’s favoriete detox thee

Als theedrinker ben je al supergezond bezig. Thee bevat veel anti oxidanten en polyfenolen, dit zijn stofjes die je helpen gezond en fit te blijven. Sommige theesoorten hebben net dat beetje extra. Onze detox blends bevatten ingrediënten die zorgen voor extra ontgifting en die je spijsvertering een extra boost geven. Hier onze favoriete detox thee op een rij. Je kunt ze gerust afwisselen; wij adviseren 3-6 glazen detox thee op een dag. 

Olive's detox bio
Eén en al gezondheid! Deze mediterrane kruidenmelange zit vol met echte olijfbladeren. Olijfblad staat bekend om haar ontgiftende werking. Puur olijfblad kan je zetten als thee en smaakt lichtkruidig maar ook bitter. Deze mix zit boordevol gedroogd fruit waardoor je de bittere smaak naar de achtergrond verdwijnt. Zonder cafeïne dus een fijne avondthee.

Dr. Greentox Bio
Toe aan een healthy quick fix? Dit recept met matcha, brandnetel en mate is de ultieme detox formule. Pluspunt; deze melange is ook nog eens heel erg lekker! Geen bittere smaken, maar fris en licht. Matcha (groene thee poeder, voor meer info klik hier) wordt gezien als de allergezondste groene thee en is zeer rijk aan anti oxidanten. Brandnetel werkt ontgiftend en mate is een echte oppepper. Een ideale detox thee voor 's ochtends, zo start je de dag met dat heerlijke gezonde gevoel.

Yoga Spirit bio
Deze groen-witte thee bevat superfoods kurkuma, gember en peper voor optimale wellbeing. De polyfenolen in de witte thee zorgen voor een mooie elastische huid. Kurkuma werkt reinigend en is goed voor hart, vaten en lever. Gember is goed voor de bloedcirculatie en de spijsvertering. Kortom een superhealthy thee met als fijne bijkomstigheid dat 't ook nog eens erg lekker is. De thee heeft een verwarmende, zoetige kaneelsmaak.

Brandnetel
Brandnetelthee is een van de bekendste detox drankjes. Het heeft vele gezonde aspecten en staat vooral bekend om haar vochtafdrijvende (veel plassen!) en bloedzuiverende werking. Niet iedereen is even gecharmeerd van de aardse smaak, maar brandnetel laat zich goed combineren met bijvoorbeeld pepermunt voor een frissere smaak. Brandnetel zorgt daarnaast voor een mooie, zuivere huid. Ons advies is om brandnetel zo lang mogelijk te laten trekken, het liefst 20 minuten, om het optimale uit het kruid in je glas te krijgen. Brandnetel kan de organen ook overprikkelen: indien je elke dag brandnetel drinkt, doe dit dan maximaal vier weken achter elkaar en las dan een pauze in.

China pu erh
Pu erh is gefermenteerde thee met een aardse smaak en staat bekend om haar afslankende werking. Pu erh kan laxerend werken en zorgt voor extra vetverbranding. Daarnaast zorgt ze voor een verminderd hongergevoel en ontslakt en reinigt het de darmen. Een detox thee bij uitstek maar wel een met veel cafeïne en daarom een aanrader voor overdag. Wij adviseren 1 tot 2 kopjes per dag, met het oog de op de bovengenoemde laxerende werking en de hoeveelheid cafeïne.

Hibiscus
Hibiscus heeft een friszure smaak en staat bekend om haar geneeskrachtige werking. Het kruid werkt kalmerend en vochtadfrijvend en het bevat veel vitamine C. Hierdoor wordt hibiscus ook aangeraden om te drinken wanneer je last hebt van een blaasontsteking. Hibiscus wordt vaak als ondersteuning bij het afvallen gebruikt en werkt cholesterol en bloeddrukverlagend. Niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk! 

Matcha Warrior bio 
Matcha bevat vijftien keer meer antioxidanten dan gewone groene thee en is supergezond. De umami smaak van matcha zelf wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. Daarom is de Matcha Warrior een combinatie van de gezonde eigenschappen van matcha, maar met de spicy frisheid van gember een beetje zoethout. Een aanrader die ook door niet matcha liefhebbers lekker wordt gevonden.

Matcha
Matcha is afkomstig van (Japanse) theestruiken. Deze theestruiken worden enkele weken voor de pluk afgeschermd met zonneschermen zodat de thee in de schaduw komt. Op die manier vertraag je de fotosynthese en ontwikkelt de plant veel aminozuren en extra chlorofyl (zorgt voor de intens groene kleur). Matcha bevat vijftien keer meer anti oxidanten dan gewone groene thee en aangezien het een poeder is drink je het allemaal op (in tegenstelling tot gewone thee waar je de bladeren alleen trekt). Matcha is de thee bij uitstek om je energielevel wat op te krikken. De cafeine in matcha wordt langzaam en gedoseerd afgegeven waardoor je je de hele dag geconcentreerd en vol focus aan de slag gaat.

Onze Detox collectie krijgt regelmatig een update. Bekijk hier de actuele collectie.

Share this content

Add a comment

1 comments

Lorem ipsum - 26-11-2020 09:04:04


Aliquam eu porttitor justo. Etiam a dui aliquam, ultricies purus sed, pharetra odio. Etiam sit amet tempus lacus. Suspendisse ac eros ut erat luctus hendrerit id sit amet nulla. Sed molestie, leo sit amet imperdiet vulputate, tortor ligula viverra ipsum, eu molestie magna elit et tortor. Curabitur nulla leo, auctor id dapibus sed, varius sit amet mauris. Maecenas pulvinar nunc id risus sagittis, non convallis nisl pharetra. Sed eu leo luctus, ornare nunc vel, mattis nisi.