Dipje? Zes energieke koffievervangers!

- Categories : Alle blogs

Minder koffie drinken? Probeer thee!

Ken je dat? Eigenlijk wil je even neerploffen voor een welverdiende break maar dat zit er nou net niet in. Werk, vrienden, kinderen en andere afspraken rekenen op je. Verleidelijk om een dubbele espresso te zetten en nog even te knallen. Maar dat hoeft niet!

Goed nieuws voor de mensen die helemaal niet van koffie houden (of zoals ik, wel van koffie houden, maar er nogal hyper van worden). Thee bevat ook cafeïne (theïne). Maar waar koffie je een snelle boost geeft en daarna een dip, zijn er theesoorten die de cafeïne geleidelijk afgeven. Hierdoor is het een duurzamere energiebron en zo kun je nog makkelijk een paar uurtjes door.

Bij Tea Bar zijn we inmiddels expert van onze eigen blends, zeker de oppeppers. Wij geven je de tips die ons helpen om in die fijne flow te komen. Waarmee je relaxed, maar zeker niet sloom, nog even alle zeilen bijzet.

Deze theetips zijn handig voor overdag. Als je dus wel 's avonds neerploft zijn ze wat ons betreft afraders! Ga dan voor een ontspannen en cafeïnevrije avondthee. 

1. Green Powerrr Bio
Toe aan een quick healthy fix op een drukke dag? Zoek dan niet verder en ga voor deze gezonde groene thee melange. Deze ultieme powerblend bevat groene, witte en zwarte thee. De matcha, mate en guarana zorgen voor een gezonde energieboost waarmee je de koffie makkelijk laat staan!

2. Skinny Lemon 
Ook een aanrader voor de mensen die niet willen afvallen! Deze zwarte thee heeft als basis Pu-erh thee. Pu-erh bevat meer theïne dan gewone zwarte thee en heeft de volgende effecten:

  • Het stimuleert je spijsvertering
  • Het vermindert je hongergevoel
  • Het ontslakt en reinigt je darmen
  • Het verbetert je vetverbranding


Deze is favoriet op de superdrukte dagen! Voor ons een thee om de middagdip vaarwel te zeggen en met frisse moed nog even in de hoogste stand te knallen.

3. Green energy
Deze krachtige, groene thee helpt je de laatste uurtjes door te komen. Superfris van smaak en goed voor de concentratie door de ginseng. Ginsengwortel bestrijdt de vermoeidheid en geeft je een gevoel van vitaliteit en focus.

4. Yoga Spirit Bio
Deze all natural beauty geeft ook zo'n fijne boost en is favoriet van Tea Bar collega Janneke. De combi van groene en witte thee samen met de kruidige gember, kurkuma, chili en cacao zorgt voor een energiegloed die je van top tot teen verwarmt. 

5. Energiebooster bio
De naam zegt het al: hiermee krijg je stuff done. Deze melange bevat gember met citroengras. De gember geeft een oppepper zonder dat deze mix cafeïne bevat. Wel zo fijn als je 's avonds nog even wat dingen wil afmaken en daarna lekker slapen.

Share this content