makkelijk Chai latte maken - Tea Bar

Chai

Chai latte

Chai is afkomstig uit India en betekend thee. En dat is dan ook gelijk de basis van deze heerlijke spicy drank. Chai tea latte vind z’n oorsprong in de Ayurverda. De combinatie van specerijen, kruiden en zoetmakers zou goed voor de genezing zijn. Chai is zelf te maken met specerijen en thee maar een basisproduct in combinatie met warme melk is ook zalig. Ga je voor gemak? Kies dan voor één van onze favo chai blends:

 

-David Rio (veel keus in smaak en verpakkingen)

-Chai Company (minder zoet en extra spicy)

-Bondi chai (lekker veel kaneelsmaak)

 

Alle bovenstaande merken zijn Chai concentraten: je vult ze aan met warme (soja)melk of water (of een combi van beide).

Recepten

Zelf chai maken kan ook met een chai theemelange of met verse kruiden.Hieronder het recept voor een grote kop verwarmende chai latte.


Meng 1 tl gemberpoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl gemalen kardemom, 1 gekneusde peperkorrel en1  kruidnagel in een vijzel. Doe deze specerijen samen met een 1 tl zwarte thee in een t sac filter. Laat deze trekken in een pannetje melk (250ml) op het vuur. Na ca. 5 min kookt de melk. Haal de filter eruit en zoet de chai met honing. Tip: voor extra smaak kan je de specerijen licht roosteren voordat ze filter ingaan.

 

Te warm voor Chai? Ga voor een Iced Chai: Zet je chai met koude melk en voeg extra ijsblokjes toe. Dit is verrassend lekker.