David Rio Chai Wijzer

- Categorie Alle blogs

David Rio Chai 

De David Rio collectie is de laatste jaren flink uitgebreid. Reden genoeg om alle chai varianten eens op een rijtje te zetten om zo je keuzestress te verminderen. De populairste chai is zonder twijfel de Tiger Spice, gevolgd door de Power, Orca en Elephant.
Alle David Rio varianten zijn vernoemd naar een beschermde diersoort. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan projecten die zorgen voor behoud van deze dieren.


Wat is Chai Latte?


Chai, ook wel chai thee genoemd, is eigenlijk gewoon het Indiase woord voor thee. Het is een van oorsprong Indiaas drankje met kruidige en zoete specerijen zoals kaneel, kardemom, kruidnagel en gember, gemengd met zwarte thee en melk. Je kunt het zelf maken maar je kunt ook een poeder als basis gebruiken en daar hete melk of water aan toevoegen. De blikken bevatten voldoende chai poeder voor 20-25 heerlijke koppen chai.

TIGER SPICE
De originele Masala Chai met een combinatie van kaneel, kruidnagel, kardemom, gember en zwarte thee. Ben je op zoek naar een lekkere chai basis dan is dit een aanrader.


ORCA SPICE SUGARFREE
De Orca Spice is de suikervrije versie van de Tiger Spice. Originele Masala chai gezoet met sucralose in plaats van suiker.

 

ELEPHANT VANILLA
De Elephant Vanilla is iets minder spicy dan de originele Tiger Spice. De vanille zorgt voor een volle, romige en zoete smaak. 

 


FLAMINGO VANILLA DECAF/ SUGARFREE
De Flamingo Vanilla is iets minder spicy dan de originele Tiger Spice. De vanille zorgt voor een volle, romige en zoete smaak. Deze variant is suikervrij (gezoet met Splenda) en met decaf zwarte thee gemaakt

 

TORTOISE GREEN TEA
Ook de Tortoise Green Tea bevat alle chai specerijen zoals kaneel, kardemom, gember en kruidnagel. De zwarte thee is vervangen door groene thee. Dat maakt de smaak en de kleur iets lichter. 

WHITE SHARK
De White Shark combineert chai specerijen met Bai MuDan witte thee en zwarte peper. Een krachtige chai met een subtiele citrussmaak. Als je van de Tiger Spice houdt en eens toe bent aan iets anders is dit een mooi alternatief.


POWER CHAI LACTOSEVRIJ/ VEGAN
Deze Chai is vegan en een erg populaire variant. Spicy, met een extra toevoeging van steranijs. De basis is zwarte thee en Japanse matcha thee, een groene thee uit Japan met erg veel antioxidanten. 

Probeer Pakket: 6 x Chai Samples
Nog steeds keuze stress na deze Chaiwijzer?
Probeer dan het David Rio Chai Samplepakket Elk zakje is voldoende voor ca 2 koppen of 1 XXL beker. 

 

Share this content