Het belang van een goede spijsvertering

- Categories : Alle blogs , Thee & gezondheid

Thee en een goede spijsvertering

Je spijsvertering is heel belangrijk want die zorgt ervoor dat je de juiste voedingsstoffen goed kunt opnemen. Een goede spijsvertering draagt bij aan een gezonde stoelgang. Als beide goed werken, voel je je fit en uitgerust. Om het allemaal optimaal te laten werken is je voeding erg belangrijk. Zorg voor voldoende vezels, een gevarieerd dieet en drink genoeg. Bepaalde soorten kruiden kunnen je spijsvertering net dat ene zetje geven om nog beter te werken. Wij geven je hieronder de beste kruiden en thee voor een goede spijsvertering; deze geven je darmen een gezonde boost zodat je fris en vol energie aan iedere dag begint.


Olive's detox bio
Eén en al gezondheid! Deze mediterrane kruidenmelange zit vol met echte olijfbladeren en gedroogde bananenflakes; je ideale detoxrecept. Olijfblad staat bekend om haar herstellende werking op het immuunsysteem en het bestrijden van infecties. Het houdt je afweersysteem op peil en kan ervoor zorgen dat het vervelende griepvirus je niet te pakken krijgt.

Brandnetel
Brandnetel is een waar wonderdrankje. Het heeft vele gezonde aspecten maar staat vooral bekend om haar vochtafdrijvende en bloedzuiverende werking. Zo wordt het vaak aanbevolen als ondersteuning bij het afvallen en bij een onzuivere huid.
Brandnetel is goed te combineren met pepermunt en bijvoorbeeld verse gember. Samen vormen ze de ideale oppepper. Drink je elke dag meerdere koppen brandnetel? Las dan na vier weken een pauze in, het kan namelijk de organen overprikkelen.

Hibiscus
De Egyptenaren drinken dit friszure kruid al eeuwen vanwege de ontgiftende werking. 
Hibiscus versterkt de nieren en verlaagt de bloeddruk en cholesterol. Het verbetert de vetstofwisseling en werkt daarom goed als ondersteuner bij een dieet.
Hibiscus kan effect hebben op de concentratie en kan daarom beter 's avonds gedronken worden. Het wordt afgeraden bij zwangerschap en borstvoeding.

Herb-a-lot bio
De kruidenmix voor een ontspannen lichaam en geest. De kruiden in onze herb-a-lot zoals kamille, pepermunt en salie hebben een kalmerende en rustgevende werking, ook voor je darmen.

Pepermunt
Pepermunt wordt vooral geadviseerd bij spijsverteringsproblemen en is een ideaal recept na de feestdagen of na een vullende maaltijd. Ze heeft een kalmerende werking op de maagspieren en bevordert de galstroom, die het lichaam gebruikt om vetten te verteren. Verder verzacht het de keel en werkt goed bij droge hoest. Een musthave kruid voor in je natuurlijke kruidenkastje.

Verveine
Citroenverbena of, op z'n Frans Verveine, is niet alleen erg lekker maar ook supergoed voor je spijsvertering.
Het werkt goed bij nervositeit en wordt aangeraden bij tal van maag- en darmklachten.
Het bevordert de spijsvertering en werkt goed bij krampen en brandend maagzuur. En heb je het gevoel dat je teveel gegeten hebt? Ook dan zorgt verveine voor verlichting. Kortom de ideale after-dinner tisane.

Kamille
Kamile is ondersteunend voor de spijsvertering. Het is een kruid wat helpt bij verstopping, winderigheid en buikkrampen. Daarnaast werkt kamille ontstekingsremmend. 

 

Share this content