Theekist met Tea Bar’s bestsellers

- Categorie Alle blogs

Ooit begonnen als theekist voor onze horecaklanten. Maar al snel ontvingen we mails en telefoontjes van onze particuliere klanten. Of we de theekist ook online konden verkopen? Natuurlijk. Sindsdien zijn de kisten echte Tea Bar hardlopers. Samen met onze Thee top 10, de Proefpakketten, en de Yummy Mummy sets.

Met de Tea Bar theekist heb je altijd wat te kiezen. De acht-variant bestaat uit een houten kist met Tea Bar logo gevuld met acht blikjes thee. Voor alle momenten van de dag een bijpassende thee. Start je dag met de licht fruitige groene Hello Sunshine thee. Voor de after-lunch dip een kopje Notendroom, ben je gelijk je craving naar zoetigheid kwijt. Bij het diner een subtiele jasmijnthee. En voor het slapengaan een mok met rustgevende verveine.

De kist met 16 blikjes is natuurlijk uitgebreider met Tea Bar’s highlights Lemon Chai, Rust en Balans en Sweet Mango. 

Alle blikjes bevatten tussen de 30 en 60 gram thee. Afhankelijk van de bladgrootte en structuur van de thee. Onder de blikjes vind je een etiket met zetadvies en ingrediënten.

De theesoorten zijn daarnaast los bij te bestellen op www.teabar.nl. Bevalt een thee niet? Dan vervang je deze door een andere favoriet. Ingrediënt stickers zijn te downloaden op de site.

Heb je nog vragen over de kist. Bekijk eerst onze kisten FAQ. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar klantenservice@teabar.nl of stuur een bericht via what’s app.

FAQ

1. Hoeveel thee zit er in de blikjes? Alle blikjes bevatten tussen de 30 en 60 gram thee. Afhankelijk van de bladgrootte en structuur van de thee. Zo is de verveine  grover en ‘wolliger’ dan de notendroom. 

2. Kan ik de smaken vervangen? Helaas niet. Over de inhoud van de kisten is zorgvuldig nagedacht. Het zijn allemaal populaire soorten die bij verschillende momenten van de dag en verschillende weertypes passen.

3. Kan ik ook lege kisten kopen? We verkopen de kisten en blikjes ook los. Zo kun je zelf een kist naar smaak samenstellen. 

4. Bevat de kist thee met cafeïne? De kist bevat naast kruiden en rooibos (beide cafeïnevrij) ook groene en zwarte thee. Deze soorten bevatten van nature een kleine hoeveelheid cafeïne.  

5. Mag ik alle theesoorten in de kist als ik zwanger ben? Alle thee, in zowel de kist met 8 blikjes als de kist met 16 blikjes, is geschikt voor zwangeren. Het voedingscentrum adviseert een max van 200 gram cafeïne voor zwangeren (dat is 4 koppen van 200 ml  groene of zwarte thee).

6. Waarom is de kist zo duur? De variant voor 8 blikjes is voldoende voor circa 300 kopjes thee en de kist met 16 blikjes voor 600 koppen. Voor de eerste aankoop ben 12-14 cent de kop kwijt. Bij het bijvullen wordt dat nog minder. Dit is in veel gevallen goedkoper dan een Pickwick of Lipton theekist.

7. Hoeveel thee heb ik nodig? Reken op 2 gram thee per kop. Voor ‘zware’ thee is dit ongeveer een theelepel, voor grove soorten een afgestreken eetlepel. De meeste mensen gebruiken teveel thee bij het zetten van een kop. Op iedere thee is de juiste trektijd aangegeven. Losse thee heeft meer thee nodig. In een theezakjes zit de ‘dust en de fannings’ van de theeoogst. Dit is superfijn en kleurt je thee binnen een paar seconde. Bij ‘blaadjesthee’ gaat dat niet zo snel. Geduld dus.  

Share this content