Frambozenblad: 100% natuurlijke zwangerschapsthee

- Categorie Alle blogs , Meest gelezen

 Wat is Frambozenbladthee?

Als je zwanger of net bevallen bent, heb je vast wel eens gehoord van Frambozenblad. Het kruid staat bekend om de gunstige werking op de baarmoeder; het zou de spieren van de baarmoederwand versterken en bloedverlies tijdens de bevalling kunnen beperken. Lees hier alles wat je moet weten over veilig frambozenblad thee drinken tijdens en na de zwangerschap

Is Frambozenblad gezond?

Frambozenblad bestaat uit de gedroogde en gesneden bladeren van de framboosplant, de Rubus idaeus. Het zit vol vitamine A, B, C, E, kalium, calcium, ijzer, magnesium en polyfenolen. Polyfenolen zijn natuurlijke antioxidanten die het lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen.

Frambozenbladthee drinken tijdens zwangerschap

De Frambozenbladthee, rijk aan alle bovengenoemde voedingsstoffen, wordt van oudsher gedronken om de spieren in de baarmoederwand te versterken. Je versterkt als het ware de spieren doordat je ze beter kunt aanspannen en ontspannen. Door deze “training” van de baarmoeder zou het bloeden tijdens de bevalling eerder kunnen ophouden en de tweede fase van de bevalling zou sneller kunnen gaan.

Hoeveel frambozenblad per dag?

Omdat het kruid stimulerend werkt, raden we het aan om pas vanaf 36 weken zwangerschap te drinken. Iets eerder is niet erg, maar drink het kruid niet in het eerste trimester van je zwangerschap. Drink elke dag 1 tot maximaal 3 koppen. Je kunt het ook na de bevalling drinken om het herstel van de baarmoeder en de melkproductie te bevorderen.

Omdat het rijk is aan ijzer en looistoffen, kan het ook helpen bij menstruatiepijn en PMS klachten. Drink in dit geval een week voor je ongesteld moet worden 1 tot 3 kopjes frambozenbladthee per dag.

Kun je het veilig drinken?

Het blad wordt al ongeveer 200 jaar gedronken door zwangere en net bevallen vrouwen. Kleinschalig onderzoek* wijst uit dat het veilig gedronken kan worden tijdens het laatste trimester en geen nadelig effect heeft op de zwangerschap. In tegenstelling: vrouwen die meerdere koppen per dag dronken hadden volgens dit onderzoek zelfs iets minder kans op complicaties en was er sprake van een kortere bevallingsperiode dan gemiddeld. Een groot onderzoek om dit met 100% zekerheid vast te kunnen stellen ontbreekt echter nog.

Frambozenblad zetwijze en smaak

De geur en smaak van frambozenblad wordt vaak omschreven als heel grassig en kruidig. Je gebruikt een volle theelepel en laat het minimaal 5 minuten trekken. Hoe langer, hoe beter! Kun je niet aan de smaak wennen? Voeg wat gember, munt of kamille toe voor de variatie. Het is ook lekker als ijsthee; zet de thee extra sterk en voeg ijsklontjes toe. Zo wordt het een echt dorstlessend en gezond drankje voor de warme dagen!

*Bron: https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/red-raspberry-leaf

Related posts

Share this content