Tea Bar Matcha Organic Ceremonial High Grade 30 gr. NL-bio-01
Ingrediënten:
-
Metalen blikje biologische matcha poeder van 30 gram
-
Matcha is na opening goed afgesloten nog 18 maanden lang in de koelkast te bewaren. Zie houdbaarheidsdatum op onderkant blikje.
Matcha is het steengemalen groene theepoeder gemaakt van de beste kwaliteit in de schaduw opgegroeide thee.
De theeblaadjes zijn vier tot zes weken voorafgaand aan de oogst bedektmet rieten matten. Dit induceert de plant om meer chlorofyl (groene kleur!) en aminozuren te produceren. Hoe meer aminozuren de bladeren bevatten, hoe zoeter en smaakvoller de thee. De bladeren worden met de hand geplukt, slechts één keer per jaar. De theeblaadjes worden vervolgens gestoomd en gedroogd waarna de stelen en aders worden verwijderd.
Het resultaat hiervan wordt tencha genoemd. Deze tencha wordt steengemalen tot matcha. Tegenwoordig gebeurt dit door elektrische steenmolens in een cleanroom maar elke molen maalt slechts 30 g per uur omdat langzaam malen de beste resultaten geeft met betrekking tot smaak en kleur.
Onze Uji-matcha wordt geproduceerd door Shohokuen, een bedrijf dat thee produceert sinds 1645. Ze werden in 1915 benoemd tot leverancier van het keizerlijke hof. Ze produceren matcha in verschillende kwaliteiten, van hoge tot topkwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe voller en rijker de smaak en hoe romiger het schuim. Onze 3 sterren matcha is biologisch geproduceerd, JAS gecertificeerd in Japan en SKAL gecertificeerd in NL.
Datasheet
- Type:
- Blikje met 30 gram biologische Uji-matcha
Specifieke referenties
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
-
Reacties (0)