Premium Matcha poeder 40 gram

€ 13,50

Premium grade Japanse Matchapoeder. Matcha wordt gemaakt van gemalen groene theeblaadjes en wordt al eeuwenlang gebruikt in Japanse theeceremonies. Deze exclusieve theesoort is erg veelzijdig: te gebruiken als thee maar ook erg geschikt om smoothies of matcha lattes mee te maken. Premium matcha wordt ook veel gebruikt in taarten en desserts. Liever een biologische ceremonial grade? Check onze Tea Bar Organic Ceremonial Grade Matcha.

Let op: de verpakking is vernieuwd! De kleur van het blikje kan afwijken van de afbeelding. 

Meer dan 25 stuks of op zoek naar een relatiegeschenk? Neem contact met ons op.

Laatste items in voorraad

>Verdien 3 punten/€ 0,75 Verdien 3 punten/€ 0,75 (Elke € 5,00 besteed = 1 punt, 1 punt = € 0,25 korting)
Uw winkelwagen bevat in totaal 3 punten die kunnen worden omgezet in een tegoedbon van € 0,75.

Ingredienten:

  • een blikje met Japanse premium grade matcha poeder van 40 gram (goed voor 50-60 kopjes)
 

Gebruik een halve theelepel per kop en klop de luchtbelletjes uit de matcha met een whisker. Matcha kloppers vind je hier. Matcha is na opening nog ca. 2 maanden in de koelkast te bewaren.

Wat is matcha?

Matcha is afkomstig van (Japanse) theestruiken. Deze theestruiken worden enkele weken voor de pluk afgeschermd met zonneschermen zodat de thee in de schaduw komt. Op die manier vertraag je de fotosynthese en ontwikkelt de plant veel aminozuren en extra chlorofyl (zorgt voor de intens groene kleur). Matcha bevat 15 keer meer anti oxidanten dan gewone groene thee en aangezien het een poeder is drink je het allemaal op (in tegenstelling tot gewone thee waar je de bladeren alleen trekt). Het heeft een hartige smaak (umami) waar sommige mensen even aan moeten wennen. Je klopt het op in water of melk met een bamboe klopper. Maar een lepel in een smoothie of juice is ook heerlijk. 

Matcha komt in verschillende gradaties. Tea Bar verkoopt de duurdere premium grade en ceremonial grade matcha. Goedkopere, lagere gradaties bestaan ook en zijn met name bedoeld als je met matcha wilt gaan koken of bakken.

 

Download(s) voor dit product:

yogaspirit

Datasheet

Voor welke bui:
Gezond
Soort:
Groene thee
Soort:
Detox
Allergenen:
Lactosevrij
Allergenen:
Suikervrij
Allergenen:
Notenvrij
Allergenen:
Glutenvrij
Aroma's:
Geen aroma
Smaak:
Kruidig
Smaak:
Fris
Type:
Blikje met Japanse premium grade matcha poeder
Kenmerk:
Puur

Specifieke referenties

chat Reacties (4)
Kwaliteit