Tea Bar’s favoriete detox thee

Tea Bar’s favoriete detox thee


Als theedrinker ben je al supergezond bezig. Thee bevat veel anti oxidanten en polyfenolen. Stofjes die je helpen gezond en fit te blijven. Maar sommige theesoorten hebben net dat beetje extra. Onze detox blends bevatten ingrediënten die zorgen voor extra ontgifting en die je spijsvertering een extra boost geven. Hier onze favoriete detox thee op een rij. Je kunt ze gerust combineren. Wij adviseren 3-6 glazen detox thee op een dag. 


Olive's detox bio
Eén en al gezondheid! Deze mediterrane kruidenmelange zit vol met echte olijfbladeren. Olijfblad staat bekend om haar ontgiftende werking. Puur olijfblad kan je zetten als thee en smaakt lichtkruidig maar ook bitter. Deze mix zit boordevol gedroogd fruit waardoor je de bittere smaak naar de achtergrond verdwijnt. Zonder cafeine dus een fijne avondthee.

Dr. Greentox Bio
'Hello, my name is doctor Greentox'.
Toe aan een healthy quick fix? Dit recept met matcha, brandnetel en mate is zijn detox formule. Gelukkig eentje die super lekker is! Matcha (groene thee poeder) wordt gezien als de allergezondste groene thee en is zeer rijk aan anti oxidanten. Brandnetel werkt ontgiftend en mate is een echte oppepper. Een ideale detox thee voor 's ochtends. Zo start je de dag met dat heerlijke gezonde gevoel.

Yoga Spirit bio
Deze groen-witte thee bevat superfoods kurkuma, gember en peper voor optimale wellbeing. De polyfenolen in de witte thee zorgen voor een mooie elastische huid. Kurkuma werkt reinigend en is goed voor hart, vaten en lever. Gember is goed voor de bloedcirculatie en de spijsvertering. Kortom een superhealthy thee met als fijne bijkomstigheid dat 't ook nog eens erg lekker is. De thee heeft een verwarmende, zoetige kaneelsmaak.

Brandnetel
Brandnetel Brandnetelthee is een van de bekendste detox drankjes. Het heeft vele gezonde aspecten maar staat vooral bekend om haar vochtafdrijvende (veel plassen!) en bloedzuiverende werking. Niet iedereen is even gecharmeerd van de aardse smaak, maar brandnetel laat zich goed combineren met bvb pepermunt voor een frissere smaak. Brandnetel zorgt daarnaast voor een mooie, zuivere huid. China Pu erh Pu erh is gefermenteerde thee met een aardse smaak en staat bekend om haar afslankende werking. Pu erh werkt laxerend en zorgt voor extra vetverbranding. Daarnaast zorgt ze voor een verminderd hongergevoel en ontslakt en reinigt het de darmen. Een detox thee bij uitstek maar wel een met veel cafeine. Een aanrader voor overdag. Hibiscus Hibiscus heeft een friszure smaak en staat bekend om haar geneeskrachtige werking. Het werkt laxerend en vochtadfrijvend. Daarnaast bevat het veel vitamine c. Hibiscus wordt vaak als ondersteuning bij het afvallen gebruikt en werkt cholesterol en bloeddrukverlagend. Echt een detox kruid als er flink wat kilo's af moeten. Niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk!

China pu erh
Pu erh is gefermenteerde thee met een aardse smaak en staat bekend om haar afslankende werking. Pu erh werkt laxerend en zorgt voor extra vetverbranding. Daarnaast zorgt ze voor een verminderd hongergevoel en ontslakt en reinigt het de darmen. Een detox thee bij uitstek maar wel een met veel cafeine. Een aanrader voor overdag. 

Hibiscus
Hibiscus heeft een friszure smaak en staat bekend om haar geneeskrachtige werking. Het werkt laxerend en vochtadfrijvend. Daarnaast bevat het veel vitamine c. Hibiscus wordt vaak als ondersteuning bij het afvallen gebruikt en werkt cholesterol en bloeddrukverlagend. Echt een detox kruid als er flink wat kilo's af moeten. Niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk! 


Matcha Warrior bio 
Matcha bevat 15 keer meer anti oxidanten dan gewone groene thee en is supergezond. De umami smaak wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. De Matcha warrior combineert de gezonde eigenschappen van matcha met de spicy frisheid van gember een beetje zoethout. Een aanrader die ook door niet matcha liefhebbers lekker wordt gevonden.


Matcha
Matcha is afkomstig van (Japanse) theestruiken. Deze theestruiken worden enkele weken voor de pluk afgeschermd met zonneschermen zodat de thee in de schaduw komt. Op die manier vertraag je de fotosynthese en ontwikkelt de plant veel aminozuren en extra chlorofyl (zorgt voor de intens groene kleur). Matcha bevat 15 keer meer anti oxidanten dan gewone groene thee en aangezien het een poeder is drink je het allemaal op (in tegenstelling tot gewone thee waar je de bladeren alleen trekt). Matcha is de thee bij uitstek om je energielevel wat op te krikken. De cafeine in matcha wordt langzaam en gedoseerd afgegeven waardoor je je de hele dag geconcentreerd en vol focus aan de slag gaat.

Geplaatst op 2017-05-20 675

Recent bekeken

Geen producten

Menu